Hoe kan ik mijn stopcontact beveiligen?

Het beveiligen van verkooppunten is zeker niet het eerste waar je aan denkt. Toch is het handig, vooral als je kleine kinderen hebt. Waarom? Kinderen vinden het heerlijk om het huis te verkennen zodra ze zelfstandig kunnen verhuizen. Als het stopcontact laag is, kunt u uw vinger of speelgoed in een van zijn inlaatopeningen steken. Daardoor worden ze hard geraakt. Reden genoeg om het stopcontact te beschermen. Maar hoe wijs je eigenlijk een stopcontact toe? Ik laat het je weten in de volgende tekst.

Kinderveilig stopcontact

De gemakkelijkste manier om stopcontacten veilig te houden, is door kindveilige stopcontacten te kiezen. Deze wandcontactdozen zijn voorzien van vaste afdekplaten. Dit plaatje zorgt ervoor dat de opening wordt afgesloten wanneer er geen stekker in het stopcontact zit. Om het stopcontact te openen, plaatst u de stekker in de juiste positie op het deksel en draait u deze lichtjes. Ga je weer weg Sluit dan direct na het verwijderen van de stekker de opening weer af. Daarom kunnen kinderen nooit in de opening van het stopcontact komen.

Afdekplaat om de stekkerdoos vast te zetten

Heb je geen kinderveilig stopcontact? Dan kun je je huidige stopcontacten vervangen door deze stopcontacten. Niet veel mensen doen het omdat het veel geld kost. Gelukkig kan het ook dichtbij komen. Er kan ook een afdekplaat worden gebruikt om de contactdoos te beveiligen. Schuif dit plaatje in de fitting om de opening ontoegankelijk te maken. Wel is het mogelijk om een stekker in een stopcontact te steken. Open een afgedekt stopcontact, zoals een kinderveilig stopcontact. Installeer deze platen niet op stopcontacten waarop zware apparatuur is aangesloten. B. Uw wasmachine. Daarna wordt de plaat heet en kan smelten.

Blinde plug om het stopcontact te bevestigen

Een laatste methode om een stopcontact te beveiligen, is het gebruik van een blindplug. Verwijder de plug met uw vingernagel of de meegeleverde sleutel of zuignap. Blinde stekkers lijken op het eerste gezicht misschien ideaal, maar ze zijn nog steeds de minst betrouwbare optie als het gaat om stopcontact bescherming. Waarom? Vergeet niet om de stekker weer in het stopcontact te steken na gebruik op uw apparaat. Vergeet het maar dan is de opening van de dop nog vrij. Dit geldt niet voor kindveilige stopcontacten of afdekkingen.

Schakel een elektricien in

Wil je een stopcontact repareren maar weet je niet hoe? Bel dan je elektricien-vriendinnetje Houtman. Hij kan bij u langskomen om de situatie te beoordelen en te adviseren over de beste opties. Wilt u uw huidige stopcontact vervangen door een kinderveilig stopcontact? Een elektricien kan deze werkzaamheden dan uitvoeren. Door dit uit te besteden, heb je niet alleen veilige verkooppunten, maar heb je ook de gemoedsrust dat ze zullen werken.